reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Muş’ta geleceğin aşçıları halk eğitim merkezinde yetişiyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Muş’ta geleceğin aşçıları halk eğitim merkezinde yetişiyor
reklam

Kadınlar kursta aldıkları eğitim ile hem evdeki yemek kültürüne zenginlik katıyor, hem de kurs bittikten sonra alacakları sertifika ile kendilerine iş istihdamı sağlama fırsatı buluyor.

Usta Öğretici aşçı Ayten Aslan, kurs süresince katılımcıların Aşçılık mesleğinde ve mutfakta gereken tüm teknik bilgileri edindiklerini yöresel yemekleri kendileri hazırlayarak evlerine gelen misafirlere iftarda ikram ettiğini söyledi.

Aşçılık kursunda mutfak kültürüne yönelik teorik ve uygulamalı eğitim alan kursiyerlere, yemeklerin önemli püf noktalarını öğrettiğini anlatan Aslan, Ramazan dolasıyla burada imece usulü ile evlerine götürmek için Mardin, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır ve Muş yörelerine ait İçli Köfte, Zeytinyağlı Sarma, Kayseri Mantısı gibi bir çok çeşitli yemekler yapıyoruz. Bunlar Türk kültüründe olan yemeklerimiz” diye konuştu.

Kursa 20 ev kadının katıldığını aktaran Aslan, “Kendi evlerinden getirdikleri malzemelerle günde 4 kişiye iftar yemeği hazırlıyoruz. Kursa gelen kadınlar her kültürde yemek yapmak öğrenmek istiyor. Hemde alacakları sertifika ile kendilerine iş istihdamı sağlama fırsatı buluyor ve bir yerde kendi ayakları üstünde durmaya hayal ediyor Kursun sonunda, katılımcılarımız mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanacak ve aşçılık sektöründe iş bulma imkanı bulacaklar,” dedi.

Asrın Felaketi 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremden sonra Hatay Antakya İlçesinde Muş’a gelerek yerleşen 3 çocuk annesi Seval Şahutoğlu, buraya geldikten sonra sıkıldım. Halk Eğitim merkezide gelmek istedim ve aşçılık kursuna katıldım. Deprem stresi burada yaptığımız yöresel yemeklerle geçiştiriyoruz. Çok güzel bir ortamımız var. Kursa hem aşçılığı öğrenmek hemde meslek sahibi olmak için katıldım. Şu an ramazan ayındayız iftar soframızı süslemek amacıyla içli köfte, mantı, sarma gibi değişik yöresel yemek çeşitleri yapıyoruz” diye konuştu.


Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Mus Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Mus Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

reklam

YORUM YAP