reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Hatay’da konutlar yükseliyor – Son Dakika Haberler

Yayınlanma Tarihi : Google News
Hatay’da konutlar yükseliyor – Son Dakika Haberler
reklam

Medeniyetlerin beşiği, her köşe başında tarihin fısıltılarının duyulduğu Hatay, 6 Şubat depremlerinde büyük bir yıkıma uğradı. 209 bin 208 bina hasar gördü ve 13 bin 889 bina yıkıldı. Ancak dünyanın en büyük konut seferberliği sayesinde Hatay yeniden ayağa kalkıyor, yeniden doğuşunu yaşıyor.

Hatay’ın ihya ve inşası için Altınözü, Arsuz, Antakya, Belen, Defne, Dörtyol, Erzin, Hassa, Kırıkhan, İskenderun, Kumlu, Payas, Reyhanlı, Yayladağı, Samandağ ilçelerinde kalıcı konutların yapımına devam ediliyor. Bir yıl içinde yapılması planlanan 100 bin 335 konuttan 10 bin 831’inin yapımı tamamlanıp hak sahibi vatandaşlara teslim edildi. Ayrıca 8 bin 83 kalıcı köy konutu yapılması planlanıyor. Hatay’da yüzler yeniden gülüyor, insanlar geleceğe yeniden umutla bakıyor.

Ülkemiz sınırları içerisinde ilk inşa edilen cami Habib-i Neccar, bütün ihtişamı ile Hatay’a tekrar hayat verecek. Uzunçarşı yeniden inşa edilerek eski günlerine geri dönüyor. Dünyada aydınlatılan ilk cadde olan Kurtuluş Caddesi, Türkiye Yüzyılı ile aydınlanacak.

Deprem konutlarının inşasının gece gündüz demeden sürdüğünü belirten Çevre Şehirçilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Deprem bölgesinde işlerimiz çok şükür yolunda gidiyor. 1240 şantiyemizde 110 bin kişi çalışıyor. Yılsonuna kadar da konutları tamamlayarak vatandaşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturacağız” dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki yeni konut yapımına ilişkin 4 kırmızı çizgileri olduğunu ifade ederek, “Bakanlığımızın her platformda dile getirdiği 4 kırmızı çizgimize dikkat edildiği takdirde bir daha ciğerlerimiz yanmaz. Fay hatları ve fay kırıklarının üzerinde yapılaşma olmayacak. Dere yatakları asla imara açılmayacak.

Sıvılaşmanın olduğu zeminlerde yapılaşmaya izin verilmeyecek. Mimarlık-mühendislik hizmetlerinde sıfır tolerans uygulanacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi normal çalışma gündemine döndüğünde, bu 4 kırmızı çizgiyi geçenler için, belediyeler için sorumluluk getireceğiz. Buna göz yuman yetkililerin de cezalandırılmasını teklif edeceğiz. Buna göz yumanlar da ceza çeksin, bunu yapanlar da bir daha yapamasınlar” diye konuştu.

reklam

YORUM YAP