reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

‘Yeter ki çocuklarımız mutlu olsun’

Yayınlanma Tarihi : Google News
‘Yeter ki çocuklarımız mutlu olsun’
reklam

Çocuk Hakları Komisyonu ‘Dilek Ağacı’ projesini 8 yıl önce hayata geçirdi. Belirlenen okullardaki öğrenciler isteklerini kağıtlara yazıp komisyona ulaştırılıyor, dilek ağacına konulan bu istekler avukatlar tarafından çekilip, alınan hediyeler çocuklara ulaştırılıyordu. Ancak bu projenin konsepti bu yıl depremzede çocuklar için değiştirildi.

Hatay’da konteynır kentte kalan depremzede çocuklar isteklerini kağıda yazıp, komisyona gönderdi. ‘Umut Ağacı’na asılan bu istekler avukatlar tarafından alınıp, çocuklara teslim edilecek.

1 YILLIK İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK ŞEKİLDE PLANLADIK

Proje ile ilgili konuşan Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Atilla Tarhan, “Umutla bakan gözleri sıcak bir gülüşle birleştirmek için’ sloganıyla yola çıktık. Dileklerde binden fazla kalemimiz var. Bunların yarısı çocukların kendi istedikleri, hayallerini gerçekleştirmek için istedikleri dilekler.

Geriye kalan ise çocukların ihtiyaçlarına göre bizim belirlediğimiz kırtasiye, giyim gibi malzemelerinden oluşturacak. Çocukların 1 yıllık ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planladık.

Meslektaşlarımız, hakim, savcılarımız adliye personeli bu dilekleri çekerek çocukların hayallerini gerçekleştirecek. 20 Nisan tarihinde Hatay’a giderek çocuklara bizzat teslim edeceğiz. Yeter ki onlar mutlu olsun” dedi.

746 ÇOCUĞUMUZA ULAŞACAĞIZ

Depremin ilk anından beri bölgeye çok sayıda yardım gönderen Konya Barosunun Başkanı Av. Oktay Unkur ise, “8 yıldır süren bir projemizdi. Dilek Ağacı isimli projemizi bu yıla özel deprem bölgesindeki çocuklarımız için Umut Ağacı projesine çevirdik.

Bu proje konteynırlarda yaşayan çocuklarımızın hem okul ihtiyaçlarını hem de kendi isteklerini karşılamayı amaçlıyor. Oyuncak, kitap, kırtasiye malzemeleri ve kendileri hangi bir şeyi isterse onlara kavuşacaklar. Umut Ağacımızın üzerinde çocuklarımızın kendi el yazılarıyla kağıtlar var.

Meslektaşlarımızın bu kağıtları açıp, geleceğimiz olan çocukların isteklerini karşılıyorlar. 746 çocuğumuza ulaşmaya hedefliyoruz. Hediyelerimiz toplandıktan sonra bulundukları bölgelere göre tasnif yapılıp, dağıtılacak” diye konuştu.

reklam

YORUM YAP